Operationer

Der udføres på klinikken et stort udvalg af operationer, både planlagte eller akutte, lige fra sterilisationer/kastrationer til operationer af knoglebrud. Kirurgi opdeles overordnet i bløddelskirurgi som har at gøre med hud og organer, og orthopædkirurgi som har med knogler og led at gøre.

Orthopædkirurgi

  • operation af diverse knoglebrud med f.eks påsætning af plader ekstern fiksation eller marvsøm.

Operationer klinikken ikke har mulighed for at udføre, henvises til kolleger.​

Bløddelskirurgi

  • sterilisation/kastration
  • OP. for livmoderbetændelse (pyometra)
  • fjernelse af kræftknuder i hud/mundhule/organer
  • rekonstruktionskirurgi efter fjernelse af kræftknuder (i huden)
  • amputation af lemmer/tæer (f.eks efter voldsom påkørsel)
  • OP. af luftvejslidelser hos brachycephale dyr (f.eks engelske og franske bulldogs)
  • mavedrejningsoperation
  • fjernelse af milt/nyre/urinsten
  • fjernelse af fremmedlegeme fra mavetarmkanal
  • spaltning/fjernelse af bylder

Narkose og overvågning

Forud for alle operationer hvadenten de er elektive (planlagte) eller ambulante (akutte), undersøges dyrets hjertekredsløbssystem. Desuden undersøges om der er tegn på anden sygdom, der kan indvirke på bedøvelsen eller operationen. Indimellem kommer det på tale at operere dyr med sådanne sygdomme, da operationen kan være helbredende for anden, mere alvorlig sygdom.

Der bliver lyttet på dyrets hjerte, mikrocirkulationen i vævet kontrolleres (det siger noget om hvor effektivt hjertekarsystemet arbejder), der tages temperatur (for at sikre at der ikke er feber) og der laves et generelt helbredstjek. Herefter får dyret typisk noget beroligende, samt smertestillende og evt. antibiotika (afhængig af operation). Det beroligende sikrer at der senere behøves en mindre mængde bedøvelsesmiddel ved selve induktionen (overgangen til totalbedøvelse). Det sker ved at der sprøjtes bedøvelsesmiddel ind i venen. Når dyret er fuldt bedøvet lægges der en tubus (slange) i luftrøret således at dyret kan tilføres ilt og bedøvelsesgas resten af operationen.

Ved bedøvelse falder blodtrykket ofte, hvilket øger risikoen for nedsat blodgennemstrømning i følsomme organer som nyrer og lever. Er dette tilfældet gives væske i intravenøst væske under en operation, for at opretholde et tilpas højt blodtryk.


Under operationen overvåges dyret af en veterinærsygeplejerske der kontrollerer reflekser. Desuden er dyret koblet til et overvågningsapparat der måler blodtryk, blodets iltmætning, puls, kuldioxid i udåndingsluften, temperatur og EKG (elektrokardiogram).

Ved konstant overvågning sikres, at der i god tid kan iværksættes tiltag til at rette komplikationer, der måtte opstå under operationen. Det er således en sikkerhed for at operationen forløber uden betydelige komplikationer og øger sikkerheden i forbindelse med bedøvelser af dyr. 

Information

​Ølstykke Dyreklinik v/Carsten Mortensen 

CVR: 19681084

Rådhus Allé 20

3650 Ølstykke

maps Find vej til os her

mobil 47 17 71 18

Klinikkens åbningstider

Mandag - fredag: kl. 08.00 - 17.30

Lørdag: kl. 10.00 - 14.00

ur ​Læs mere om vores tider her​​

Seneste nyheder

Se aktuelle tilbud i forretningen.

​​For alle aktuelle tilbud skal varerene afhentes i forretningen

Læs mere her:

Kastration/sterilisation af kat.

Vi har faste pakke tilbud på kastration/sterilisation.

Læs mere her: